maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kihlakuvat


(kuva:igstudio.ie)
Tajusin juuri, että mehän ollaan menossa ottamaan kihlakuvia kahden viikon kuluttua. Tai se on siis ainakin ajatuksena. Jep, kihlakuvia kun on menty jo naimisiin - mutta so what. We do it our style. :D Ajatuksena siis, että voitaisiin laittaa joku otos mahdollisesti ehkä kutsuun. Ylläolevan tyylinen olisi ihana!

(kuva:daveandcharlotte.com)
Ongelma tulee siis vastaan siinä, että kumpikaan meistä ei tykkää olla kameran edessä - takana mieluummin. Ja nyt pitäisi muutamassa viikossa kehittää kyky hymyillä kauniisti kameran edessä näyttämättä idiootilta. Eikä kannata nauraa, tämä on vakava asia, yhtä vakava kuin frendeissä. (Paitsi että meitä on kaksi Chandleria!)

(kuva: friendstvshow.tumblr.com)
Toinen ongelma tulee siinä, että en tiedä kuinka kannattaisi pukeutua. Tapaamme siis kuvaajamme Porvoossa samoissa maisemissa missä otamme hääkuviakin. Keli muutaman viikon päästä ei varmasti ole kovin paljon erilainen verrattuna tähän (damn snow!!). Varsinaisesti ajatus talvikuvista minua ei haittaa ja itseasiassa ostin uuden ihanan talvitakin voisi se jopa sopia kuviin. Emme siis halua kuvista kovinkaan virallisia, vaan lähinnä meidän yhdessä olemista kuten luonnollisestikin (try to capture that!). Mutta siis kääk, takki? Tukka? Sisällä? Ulkona? Meikki? Hame?!? Farkut? Miehen vaatetus? Sille hattu? Argh.

(kuva:ruffledblog.com)
(kuva:ohweddingbelles.tumblr.com)
(kuva:katemcelweeclients.com)
(kuva:polkadotbride.com)
(kuva:danielkrieger.com)
(kuva:leeannmariephotography.com)

Tunnelma, sehän on se tärkein. Täytyy yrittää rauhoittua sen kuvaamisen äärelle.

I have not thought this through.

- dawn

9 kommenttia:

  1. Voi upeeta ja vau! Kihlakuvat ja hääkuvat Porvoossa, niin mikään ei voi mennä pieleen! Minusta teidän kannattaa ehdottoasti ottaa sään salliessa ulkokuvia ja hyödyntää Porvoon upeita rakennuksia ja niiden tekstuuria taustana kuvissa.

    Mielestäni kihlakuvissa saa nimenomaan olla rennompi tunnelma. Voittehan te ottaa kuvaukseen mukaan ylimääräiset vaatteet, vaikka paidat, jotka voitte vaihtaa puolessa väliä kuvausta. Kuviin sopii mielestäni juurikin esimerkkikuvien rennot, mutta siistit vaatteet. Tukkakin voi olla rennosti auki :)

    Ehkä osan kuvista voisi ottaa jossakin ihanassa pikku kahvilassa tms.

    Ajatuksia vain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Jännittää ajatus vielä siitä, että joku kuvailee meitä julkisella paikalla. :D

      Poista
  2. Me oltiin miehen kanssa molemmat ihan paiseessa kihla-/kutsukorttikuvauksessa, mutta taitavat kuvaajat saivat kuitenkin hermoilustamme huolimatta napattua kuvia. Aiommekin harjoitella kuvattavana olemista ennen hääpäivää. Treenatkaa tekin peilin edessä hymyilyä, poseerauksia ja asentoja. Tärkeää on muistaa olla läsnä tilanteessa ja katsoa toista usein silmiin. Sieltä löytyy tukea ja tunnetta. Ryhti kannattaa myös aina pitää mielessä.

    Kihlajaiskuviin käy mielestäni rennotkin vaatteet ja Janinan tavoin neuvoisin ehkä ottamaan toiset vaatteet vaihtelun vuoksi mukaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla taitaa usein mennä yli-ilmeilyksi kun jännitän niin ehkä olisikin hyvä treenata. Tai sitten napsia kuvia toisistamme. :)

      Poista
  3. Meillä kihlakuvat otti vanha, tuttu kaveri, mikä teki asiasta omalla tavallaan jännittävän, kun hän omien sanojensakin mukaan "ei ole mikään ammattikuvaaja, joka osaisi kannustaa ja ehdotella poseerauksia". Lähinnä homma toimi niin, että kaveri räpsi kuvia, minä kerroin miten seuraavaksi poseerataan ja mies totteli :D
    Meillä oli kahdet eri vaatteet, mikä oli tosi kiva, ja ehdottomasti riittävä setti. Saatiin paljon erilaisia otoksia ja yllättävän moni niistä vielä onnistui (oli kylmä loppusyksyn päivä ja olinpa itse vielä kuumeessa).

    Jos jotain voisin suositella, niin ottakaa värikkäitä vaatteita, ainakin edes joku kaulaliina, pipo, villapaita tms. Meillä luonto oli osassa kuvista jo täysin näivettynyt ja harmaa ja värikkäillä vaatteilla kuviin saatiin aivan uudenlaista eloa! :)

    Tsemppiä, toivottavasti kuvaukset sujuu hyvin. Ei kannata jännittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tutun tyypin kanssa on varmasti omat etunsa. Meidän täytyisi osata heittäytyä vieraan ihmisen edessä olemaan luonnollisia omia itsejämme. :) Kiitos hyvistä vinkeistä!

      Poista
  4. Entä, jos ottaisitte heti alkuun tarkoituksella Chandler-ilmeet? Voisi meno rentoutua nopsakkaa :D
    -ananas

    VastaaPoista
  5. Taitavalla kuvaajalla on kyky saada hyviä otoksia, vaikka ette kameran edessä viihtyisikään. Kävimme muutama kuukausi sitten ottamassa omat kihlajaiskuvat ja aikamoinen rautakanki olo oli kun studiolle astuimme. Kuvaaja oli kuitenkin niin rento ja hauska tyyppi, että naurettiin kuvauksissa katketaksemme. Otin mukaan muutamat vaihto vaatteet. Kuvaajan toive oli, ettei vaatteissa olisi mitään isokokoisia printtejä jotka kiinnittäisivät kuvissa huomion.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti! Täytyypä katsoa vaatteet sen mukaan. :( Huomenna olisi edessä tämä koitos. Tavallaan onneksi ei olla studiolla vaan "luonnontilassa", jolloin ehkä vähemmän jäykkää. Toisaalta varmaan haastavaa myös kun muut katsoo. :(

      Poista

Olet kiva kun kommentoit! :)