sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Porvoon Palokunnantalo

(porvoon-vpk.net)
Meidän häitä tanssitaan siis Porvoon Palokunnantalolla lokakuussa. Avioliittomme siunataan Porvoon Tuomiokirkossa, josta on siis kävelymatka mukulakivikatua Palokunnantalolle. Täytyy toivoa, ettei sada, ainakaan paljoa.
(porvoon-vpk.net)
Tässä tilan pohjapiirrustus. Juhlasalin mitat: 10,5 x 14m; n.145 neliöä. Pikkusali: 6 x 7,5m; 45 neliöä. Haluttiin käydä katsomassa tietysti omin silmin, kun meistä ei siellä kumpikaan ollut käynyt. Pelkäsimme liikuntasalimaisuutta ja kolkkoutta. Vastassa oli kuitenkin Porvoon Vanhan kaupungin henkinen tila. Katto oli korkealla ja valot himmennettävät syysiltaa ajatellen.

(dawn's husband)
Sisääntuloaulassa oli hauska "narikka"eteinen ja ajateltiinkin, että siihen voisi pistää vaikka drinkkibaaria pystyyn myöhemmin illalla. :)

(dawn's husband)
Istumajärjestystä pähkäilin, miten isoporukka saadaan mahtumaan tilaan, ilman, että siellä tulee ahdasta ja että se on mukavan tuntuinen koko juhlan ajan. Tultiin sellaiseen tulokseen, että ruokailujen ja kahvittelujen jälkeen buffetpöytä korjattaisiin pois tanssien tieltä ja iltapalaa voitaisiin kattaa myöhemmin jonnekin sivuun. Tällaista istumajärjestystä siis haaveilin. En ole nyt laskenut henkilömäärällisesti enkä vielä mittanauhan kanssa mahtuuko kyseinen ajatus tilaan. Tilassa on molemmilla puolilla takat helpottamassa tätä pöytien asettelun suunnittelua. Ruksitin tilasta yli niitä mitä meillä ei tule olemaan käytössämme.

Pöytäajatuksista toinen vaihtoehto olisi, että pöydät asettelisi neliöiksi. Tällöin ihmisten olisi helpompaa keskustella, mutta pöytien asettelu olisi myös haasteellisempaa..

(porvoon-vpk.net modattu by dawn)
Kun etsin tietoja eri juhlapaikoista Uudellamaalla, löytyi Palokunnantalosta tietoa, kuvia ja kokemuksia hyvin vähän. Siksi tällä postauksella ajattelin nyt hieman selkeyttää sen tarjoamia mahdollisuuksia meidän näkökulmastamme. Tosin suuri osa tiedosta ja kuvista on VPK:n omilta sivuilta. :) Meillä oli enemmänkin kuvia, mutta niissä pällistellään me kaason kanssa, joten katson jos seuraavalta visiitiltä cateringin kanssa vaikka itse napsisin kuvia ihan teitä varten tänne laitettavaksi. :)

- dawn


post script. Käytiin eilen ottamassa niitä pelättyjäkin kihlakuvia. Lähtökohtaisesti kireän viikon jälkeen kinasteltiin tietysti miehen kanssa matka sinne. Siitä olikin sitten rakentava alkaa hempeillä. :D Kuvaaja oli onneksi tosi mukava, joten kyllä siinä naljailun lomassa saatiin rentouduttua. Nyt vaan odotellaan "tuloksia". Täytyy katsoa jos saan niitä anonymoitua niin, että voisin tännekin jotain paljastaa.

11 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! :D Itse olen viimeksi ollut paikan päällä monta vuotta sitten, mutta muistan että paikka on ollut upea, joten nillä (eli minun, kun sulhanen ei ole nähnyt sitä) eväillä päätettiin ottaa Palokuntatalo. Meidän häät ovat kesällä, joten vähän harmitta, ettei ole pihaa. Mutta lyhyt matka kirkosta, hotelleille ja yöelämään ovat kyllä isot plussat vieraita ajattellen.

  Kiva, että joku muukin tykkää paikasta, kun siitä saa vähän varmistusta päätökseen. Ja se "baariluukku" on tosi ihana yksityiskohta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään. :) Tosiaan katson jos napsisin vielä lisää kuvia niin näkee sulhasesikin paremmin tilaa. ;) Ja toki jos uskaltaudun tänne syksyllä jotain hääkuviakin laittamaan. Katsotaan.

   Pihan olemattomuus meitäkin vähän harmitti, mutta pohdittiin, että tosiaan syksyllä sille ei onneksi olekaan niin tarvetta. Mutta tästäkin syystä päätettiin ottaa pieni huone lasten käyttöön kun eivät voi pihalla kirmata. Jotkut ovat kattaneet ruoan kyseiseen pikkusaliin, jolloin isoon saliin on jäänyt enemmän tilaa.


   Psst. Hotelleja kannattaa alkaa katsoa hyvissä ajoin, ovat nimittäin huoneet aika kiven alla suurelle vierasporukalle!

   Poista
  2. Syksynä siellä on varmasti tosi kivaa :) Palokuntatalo sopii siinä mielessä paremmin kevät/syys/talvihäihin, eli ei kesähäihin :D Olemme kuitenkin ajatellut, että ainakin aikuiset voisivat mennä ulos taukojen kohdilla. Olisi jotenkin kivaa jos ne ehtisivät nähdä vanhaa kaupunkia vähän, kun se varsinkin kesäisin on niin idyllinen :) Että se "vanha kaupunki elämys" kuuluisi myös tähän "hääelämykseen" (voiko näin sanoa :D) Olemme myös suunnitellut, että hääkuvat otettaisi vanhassa kaupungissa.

   Itse olemme just ajateltu että lapset leikitetään kerhohuoneessa ja puffettipöytä pikkusaliin. Pitää katsoa sitten lähemmin kun päästään paikan päälle.

   Meille on tulossa aika suuret häät (kutsuttuina n. 120 vierasta), mutta haluaisimme kuitenkin tanssihäät, joten pitää sitten katsoa jos ruokapöytiä pitää siirrellä ruuan jälkeen. Voi olla aika ahdasta..

   Hyvä pointti, kauheesti hotelleita tai hostelleita ei kantakaupungissa ole... Voisi pyytää tarjouksen jostain suuremmalta hotelillta

   Poista
  3. Uskon, että tila toimii oikein hyvin kesähäissäkin. :) Teille on tulossa kyllä kieltämättä paljon vieraita! Itse epäröin jo sen n. 90 vieraan kohdalla ahtautta. Kun teillä kerran on kesähään niin tehän voisitte tehdä jonkinlaisen vapaaehtoisen häärastitehtäväsysteemin Vanhaan kaupunkiin vaikka myöhemmälle illalle kun on vähän rennompaa. Silloin osa vieraista olisi liikkeellä tutustumassa kaupunkiin ja juhlatilassa olisi hetkittäin väljempää jos he liikkuisivat pienissä porukoissa. Siellä on ihania sisustuspuoteja, porvoon pieni suklaatehdas on ihan siinä vieressä jne. :) Itsekin jo vähän innostuin! Syksyllä ei vaan ole niin kiva kulkea ulkona. :(

   Meille tosiaan siis ilmoitettiin, että kerhohuone ei ole käytössä, olisimme muuten itsekin saattaneet toimia näin. Porvoon ympäristössäkään ei käsittääkseni ole kamalasti hotelleja. Sen verran mitä tutkiskelin, laita ihmeessä vinkkiä jos löydät ja meillä oli juuri ajatuksena, että vieraat voisivat köpötellä Porvoon yöelämään siihen viereen ja sitten lähelle hotellille nukkumaan.

   Mutta siis Porvoon Taidetehdashan avataan juuri nyt 14.5, johon on tulossa myös hotelli. Se lienee auki jo silloin kun teidän häitä tanssitaan. :) Meidän häihin ei taida hotelli ehtiä. :(
   Tulipa pitkä rustaus!

   Poista
  4. Siis Haikon kartano tietysti löytyy, mutta sinnekin on auto/taksimatka ja se on myös hintavampi. Ei ehkä opiskelijakaverit halunne sinne majoittua, sukulaiset varmaan voisivatkin. :)

   Poista
  5. Voi ei! :( En ole tajunnut kysyä tarkemmin tiloista. Oletin vain, että se on käytössä kun se näkyy kuvassa... Noh, menemme varmasti kesäkuussa katsomaan tilaa, joten viimeistään silloin selviää.

   Se vanha kaupunki-suunnistut on kiva idea! Pitää keskustella mieheni kanssa :)

   Poista
  6. :) Joo varmistelkaa kun käytte ja kerrot sitten tännekin miten kävi. ;)

   Poista
 2. Olin viime syksynä Palokunnantalolla kuvaamassa häitä. Pöydät oli sijoitettu samalla tavalla, mitä olet suunnitellut. Mielestäni toimi hyvin. Noissa häissä lapsia ei ollut montaa, joten ainakin jälkiruoka tarjoiltiin tuolla ylimääräisessä huoneessa. Jos ihan oikein vielä muistan niin ruokailun buffet oli tuossa lavan edessä, ja pöydät kannettiin jossain vaiheessa pois hyvinkin ripeästi, jotta saatiin tilaa tanssilattialle.

  Miinusta paikka mielestäni saa nimenomaan pihan puutteesta, jonka vuoksi se sopiikin, kuten ylempänä mainittiin, paremmin syys-/talvihäihin, kun ulkona ei juurikaan oleskella. Mutta kaikenkaikkiaan kiva häiden viettopaikka! :)

  Kyseisissä häissä oli myös järjestetty tuo kävelymatka kirkolta juhlapaikalle. Matka on sen veran lyhyt, että se tuskin vieraita haittaa. Sitäpaitsi Porvoo on niin kaunis kaupunki, että sitä ihan mielellään kävelyn ohessa katselee :) Hääpari meni paikanpäälle hääautolla, joten olivat paikanpäällä etukäteen vastaanottamassa vieraita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon kommentista! Aina mukava kuulla vähän eri näkövinkkelistä koskien hääpaikkaa. :) Ajateltiin myös itse mennä autolla juhlapaikalle(vaikka 5.5. kun kirkolla piipahdettiin kihlakuvien merkeissä myös hääpari käveli vieraiden edellä).

   Ja hyvä kuulla vakuutusta pöytien asettelun suhteen - nyt jostain syystä aiheuttaa harmaita hiuksia vaikka olisi hyvä stressata kutsut ja muut ensin alta. :)

   Poista
  2. Mukavaa, jos jotain hyötyä :)
   Täytyy vaan vielä todeta, että menette naimisiin ihan huikeassa paikassa. Olen tuon ainoan kerran käynyt Porvoossa ja olen myyty. Kirkon ympäristö on kertakaikkisesta UPEA ja niin otollinen upeille hääkuville. Tykkäsin myös kirkosta, mieletön :)

   Tsemppiä kutsuideointiin ja toteutukseen! :)

   Poista
  3. Kiitoksia! <3 Tsemppejä tarvitaan. ;) Odotan itse juuri hämärtyvää syysiltaa Palokunnantalolla kynttilöiden loisteessa. :)

   Poista

Olet kiva kun kommentoit! :)