keskiviikko 15. elokuuta 2012

Hääpäivän aikataulusta

(weheartit.com)
Halusin aloittaa tällä kuvalla, koska toivon, että aikataulusta huolimatta päivään ei tarttuisi kiireen tuntu vaan voisin nauttia jokaisesta pienestä hetkestä. Kuten siitä, kun näemme toisemme kuvauspaikalla ensimmäistä kertaa sinä päivänä. Täytyykin sanoa kuvaajalle, että nappaa siitä hetkestä jo kuvia.

Noniin ja sitten muistutan, että pyysitte tätä. ;) Olen tunnetusti hieman kontrollifriikki ja pidän taulukoista ja teen usein listoja. Joten luonnollisesti olen tehnyt Excel-taulukon myös kaasoille ja bestmaneille ja kiltisti otsikoinut sen vielä, että tiedoksi teillekin. :) Tässä siis alustavaa ajatusta päivän (tai oikeastaan päivien) kulusta. Saat kuvan klikkaamalla suuremmaksi.


Torstaina on siis lasten pukujen haku Porvoosta Valkoisesta Kreivittärestä, jotka itseasiassa uusimman listapäivityksen mukaan hakee Kaaso T ja tuo ne minulle Lahteen, johon menemme pukuani hakemaan torstai-iltana. Perjantai meillä on töistä miehen kanssa vapaata, joten lähdemme Palokunnantalolle viemään tavaroita heti kun sinne pääsee. Kaasot/Bestmanit saapuvat kun töiltään ehtivät. Miehet saavat katsoa meidän äänentoistolaitteet kuntoon (jossa heillä menee varmaan hioessa koko ilta..). Miehet ajavat vanhempieni autolla, joka siis tulee hääautoksi, kotiin ja yöpyvät meillä.

Lauantaina, eli hääpäivän aamuna, minä heräilen kaasoni luota Porvoosta, mihin saapuu meikki (ja toivon mukaan kampaus) palvelut. Pukeudun myös kaason luona ennen kuin lähdemme valokuvaukseen klo12. Miehillä auton koristelu (mitähän siitäkin tulee?) ja kukkienhaku, jotka tulevat kotipaikkakunnaltamme. Ajavat sitten klo12 Porvooseen. Vanhemmat saapuvat valokuvaukseen meidän kanssa klo13. Suunnitelmissa kuvata ulkona, eli sontsaa mukaan. Meille tulee Ratian aika makee sateenvarjo.

(ratiashop.com)
Meillä on vihkiminen klo14:15. Toinen kaasoista ja bestmaneista ohjaa vieraita sisään ja jakaa ohjelma/infolehtistä. Toinen kaasoista on minun kanssa ja toinen bestmaneista miehen kanssa varmistamassa, ettei pahasti hyperventiloida. Tavallaan olen ihan tyytyväinen, että saan pysyä piilossa siihen asti kunnes mennään, ettei tarvitse seistä siellä kaikkien vieraiden edessä ja katsoa kuinka massaa puskee sisään. :D 

Ajatuksena oli kuvata koko hääporukka vielä häävalokuvaajan toimesta kirkon pihalla n. klo 14:45. Tämän jälkeen häävalokuvaaja lopettaa ja kuvausta jatkaa toinen bestmaneista. Ajamme suoraan kirkolta ensimmäisinä juhlapaikalle ottamaan vieraiden onnitteluja vastaan sitä mukaa kun he saapuvat. Toinen kaasoista ja molemmat bestmanit olisi tarkoitus lähteä ohjaamaan massaa oikeaan suuntaan ja myös olla ensimmäisinä paikalla ohjaamassa takkien laittoa (tai laittamassa takkeja). Yhden kaason valjastin kirkolle vielä varmistamaan, että kaikki löytävät oikean suunnan ja kukaan ei jää kirkolle (lue: mun mummo) hortoilemaan. Niin ja katsomaan, että mun korkokengät tulee mukaan!
(weheartit.com)
Noin kello 15:30 himpun verran optimistisesti ajateltuna päästäisiin kuulemaan jo kaason vetämänä päivän kulusta ja cateringin kertomana menusta. Toinen kaasoista  olisi vastaanottamassa palkattua lastenvahtia, jonka tehtävänä siis lasten silmällä pitäminen ja ohjaus leikkeihin, mm. pelien ja leffojen vaihto, ettei tule taistoa. Ajateltiin, että tähän ruokailun ja kakkujen ja kahvien väliin cateringin tehdessä töitä voisimme ajoittaa ohjelman. Emme halunneet alunperin ohjelmia ollenkaan. Ajattelimme kuitenkin, että voisi olla mukavaa, että olisi jotakin "yhteistä" tekemistä. Suurinosa vieraista ei tunne meitä pariskuntana vielä kovinkaan hyvin, tämän vuoksi muotoutui ajatus "tuttujuttu"-ohjelmanumerosta. Eli hyödynnämme paikallaolevaa lavaa istumalla siellä miehen kanssa selät vastakkain ja nostamalla kenkiä. Tämän jälkeen leikkaamme kakun, joka tapahtuu ehkä noin kello 18? Kakun ja kahvien yhteydessä kuulemme puheita, seuraavista meillä on tietoa: kaaso, bestman, minun isä ja miehen isä. Ajatuksena oli kääntää puheet englanniksi ja suomeksi heijastettavaksi, jotta kaikki vieraat pysyvät puheessa kärryillä. Pohdimme myös vielä, pitäisikö meidän puhua miehen kanssa toisillemme. En vielä tiedä, onko se sellainen asia, mihin oikeasti kykenisin. Voisihan puheet tietysti tehdä valmiiksi ja sitten jos siltä tuntuu niin lukea ne ääneen ja jos ei niin säästää ne vaikka miehen kanssa seuraavaan päivään?
(weheartit.com)
Mikäli aikataulu kovasti venyy voidaan tähän seuraavaan väliin tarkoitettu ohjelma skipata. Ja minulla ei siis ole ajatusta mikä se ohjelma voisi olla, ehkä kaasoilla on? Ajatuksena olisi kuitenkin, että hääbändi aloittaisi kello20 ja silloin nojailtaisiin/kompuroitaisiin/heiluttaisiin(/insert chosen wobbly verb here) meidän tanssi. Lastenvahdin vapautus klo21, jonka jälkeen meno onkin sitten tanssimista bändin kanssa ja mahdollisesti drinkkien tekoa yhden bestmanin osalta. Näille nurkille ajattelin, että kuvaamisenkin voi lopettaa. ;) Klo21:30 kaasot asemoisivat iltapalan, jonka catering heille ohjeistanut. Bändi vetää 3 x 45min settiä, muutaman kymmenen minuutin tauoilla, eli n. klo 23:30. Bändi lopettelee ja bändille maksetaan. Bestmanit soittavat vielä viimeiset nuotit koneelta, jonka jälkeen porukkaa aletaan siirtämään ulkotiloihin. Yhteen saakka menoa on annettu pitää, mutta puolilta öin olisi muistaakseni hyvä jo hiljentyä. Viimeinen tunti siis tarvittaessa vielä ihmisten ulosjärjestämiseen ja pienimuotoiseen paikkojen kuntoon laittamiseen.
(weheartit.com)
Sunnuntaina me käymme vaihtamassa vanhempien kanssa auton ja annamme heille puvut ja lähdemme kohti lentokenttää, jossa meidän pitää olla klo12. Bestmanit ja kaasot ja veljen sisko miehineen on luvannut auttaa hääpaikan tyhjentämisessä. Varsinainen siivous ja tuolien ja pöytien paikalleenlaitto tulee maksua vastaan juhlapaikan puolesta. Ihanat ihmiset ovat myös luvanneet kuljettaa tavaroita meille. Kangasservetit ja pöytäliinat tulevat cateringilta, joten ne pakataan johonkin laatikkoon (ei jätessäkkiin - heidän vinkkinsä - ettei ne päädy vahingossa roskiin ja meille tulekin vähän isompaa laskua) ja viedään joko meille tai sitten tämä tuttu catering isäntä saa napata ne mukaansa sunnuntaina jos Porvoossa yöpyy. :)
(weheartit.com)
Maanantaina toinen bestmaneista palauttaa sulhasen puvun ja toinen kaasoista lasten puvut, koska liike ei ole sunnuntaina auki. (Vähän katkesikin tuo excelkuva näköjään kesken..) Minun puku matkustelee ehkä vanhempieni autossa reilun viikon, koska tuskin mahtuu enää niihin autoihin, jotka meille on menossa.
(weheartit.com)
Siinä siis tämän hetkinen ajatus aikataulusta. Saa laittaa mielipiteitä, epäkohtia, parannusehdotuksia ja kysymyksiä. En ole aiemmin näin tarkkaan joutunut hääaikatauluja miettimään, joten luonnollisesti olen siitä tosi pihalla. Tällaisella sapluunalla kuitenkin yritetään. ;)
- dawn 

Psstt. Tämä biisi soi jostain syystä aivan taukoamatta mun päässä ja tulen siitä hyvälle mielelle, vaikka sanat on ihan kauheat. :D Ehkä ajatus siitä, että on nyt löytänyt sen jonkun eikä tarvitse enää tuhlata rakkautta kun on joku kelle sitä antaa?


4 kommenttia:

  1. Hääkuvaajat puhuvat ns. First Look -kuvauksesta, joka on siis lyhyt tuokio ennen vihkimistä tai "virallisten" kuvien tekemistä. Ajatuksena on siis, että hääpari kohtaa ensimmäistä kertaa täysin valmiina ja tilanteesta otetaan tietenkin kauniita kuvia ammattikuvaajan toimesta.

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Se oli ihan heräteostos! :D Täytyy pidättäytyä sen käyttämisestä nyt ennen häitä, ettei ole hääpäivänä kurainen. :)

      Poista

Olet kiva kun kommentoit! :)